Budai Klaudia

Budai Klaudia

Gymstick Muscle Óraleírás:

A Gymstick egy könnyű, üvegszálas rúd, kényelmes szivacs markolattal, amelynek két végére egy-egy gumikötelet illesztettek. A gumikötelek másik végén egy-egy pánt van, amelyet a lábfejünkre rögzítünk, vagy a kezünkre húzzuk és a lábakat a botra helyezzük. Ily’ módon a két kar és a két láb állandó összeköttetésbe kerül, a testünk pedig folyamatosan és dinamikusan változó erőhatásoknak lesz kitéve a gyakorlatok végzése során. A Gymstick-kel hasonló módon dolgozunk, mint egy kétkezes súlyzórúddal. Egyszerű, könnyen megtanulható gyakorlatkombinációkat alkalmazunk. De amint az első gyakorlatokat végzed, azonnal érezni fogod, hogy az egész tested, szinte minden egyes izmod tónusba kerül. A négy végtag összekötésével olyan folyamatosan változó erőtér keletkezik, amelyben a testünk valamennyi stabilizáló izma, a has- és hátizmok, a far, a csípő, a vállöv és a lábak izmai folyamatosan akcióban vannak. Olyan fitneszeszköz, melyet arra alkottak meg, hogy egyszerűen és hatékonyan kombinálja a kardióedzést, az izomerő-állóképesség fejlesztését, az erőedzést és a mozgékonyság fejlesztését. Számos edzésprogramot kínál a rehabilitációs edzéstől kedve a versenysportig.

A Gymstick botok 5 erősségben kaphatóak: zöld, kék, fekete, ezüst, aranyszínű és a gumi vastagsága jelzi a különbséget.

 • A zöld a leggyengébb, az arany a legerősebb.
 • Létezik piros Gymstick bot is, azt már profi testépítőknek ajánlják.
 • A gumikötelet egyszerűen föl lehet tekerni, vagy visszaengedni, így a bot és a gyakorlatok erőssége pillanatok alatt szabályozható, így nemtől, kortól függetlenül mindenki könnyedén használhatja a saját edzettségi szintjének megfelelően, ízületi és gerincfájdalmak nélkül.

Az edzés Triókból áll.

 • A triók 3 egymást követő gyakorlatból állnak, kétszeri ismétléssel, 5 perces blokkokban.
 • Egy adott trió egy bizonyos izomcsoport kifárasztására koncentrál, miközben az egyensúly és a koordináció bevonásával további kihívás elé állítja a testet.
 • Mindegyik gyakorlatot 30 másodpercig végezzük.
 • Az 1. és a 2. gyakorlat között 10 másodperc szünet jön, a trió 2. és 3. gyakorlata között 20
  másodperc.
 • Mindegyik trió után 40 másodperc pihenő jön, hogy felkészülhessünk a következő trióra.

(A trión belül az első gyakorlatot alapgyakorlatnak hívjuk. A második gyakorlat az első gyakorlat továbbfejlesztése, és haladó 1 gyakorlatnak nevezzük. A trió harmadik gyakorlata a második gyakorlat tovább nehezítése és ezért haladó 2 gyakorlatnak hívjuk!)

MIRE SZÁMÍTHATSZ EGY GYMSTICK EDZÉS SORÁN?

Egy óra általános menete:

1-2 perc -> Bemutatkozás, ismerkedés a Gymstick eszközzel

2-15 perc -> Bemelegítés: könnyed, lágy gyakorlatokkal

15-50 perc -> Fő rész: triókból összeállított edzés

50-60 perc -> Levezetés: kellemes, lágy zenére nyújtás, relaxáció

Az óra zenéje speciális, az adott aktív-és pihenő szakaszoknak megfelelően beszámolás jelzi az aktív szakaszok kezdetét és jelzőhang figyelmeztet a pihenő szakaszok kezdetére.

MILYEN EREDMÉNYEKET ÉRHETSZ EL A GYMSTICK EDZÉSEKKEL?

 1. Különleges erőtér, különleges edzéshatás
 2. Komplex képességfejlesztés
 3. Bámulatos izomtónus mér néhány edzés után
 4. Derék és hátproblémák megszűnése
 5. Karcsúsodó vonalak, egyre szebb testtartás
 6. Magas kalória felhasználás
 7. Rohamosan fejlődő állóképesség
 8. Általános vitalitás, látványos javulás

A Gymstick speciális edzéshatásai következtében a test valamennyi izomcsoportja gyorsan és látványosan reagál. Izmaink tónusa rohamosan javulni fog, amely az egész megjelenésünket energikussá és esztétikussá varázsolja már néhány hét alatt. A Gymstick-kel kis és közepes ellenállással edzünk, de sok ismétlést végzünk. Az eredmény egyre feszesebb, egyre tónusosabb izomzat, amelyet már első néhány edzés után érzékelni fogsz. Néhány hónap rendszeres edzéssel pedig teljesen átalakul a tested. Edzett, ruganyos, tónusos, szép izomrendszered lesz.

Facebook