+36 70 600 7257 info@sxlfitness.hu

trx edzés

Gyere hozzánk és próbáld ki a TRX edzéseinket! A TRX-szel végtelen számú gyakorlat végezhető, és az egész tested megmozgatjuk vele. Erő-, állóképességet, koordinációt és a törzsizmok stabilitását fejleszti. Saját tested használod ellenállásként, és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg (testünk dőlésszögének megválasztásával), így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona, vagy átlagember.

 

Egy TRX-es edzés sokkal intenzívebb, mint egy kardió edzés, sokkal több kalóriát égetsz el rövidebb idő alatt, és az anyagcseréd is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációra (a szervezetünk visszaállása az egyensúlyi állapotba) legalább annyi kalóriát égetsz el, mint edzés közben. Egy zsírégető kardió edzés utóégető hatása ehhez képest minimális.

A törzsizmok kiemelt figyelmet érdemelnek, mivel ez az izomcsoport testünk erőközpontja, minden mozgás kiinduló pontja, és törzsünk stabilitását biztosítja. Rengeteg ember szenved derékfájástól, gerincbántalmaktól, ami gyakran a core izmok gyengeségéből fakad. De már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése. A TRX-es edzés közben végig stabilizálni kell az ágyéki gerincszakaszt, mivel a gravitáció ellen dolgozunk, és itt a legnagyobb az erőhatás. A TRX számos instabil (egy lábas, egy kezes) helyzetet is használ, miközben komoly törzsstabilizációra van szükség, és fejlődik a koordináció is. Ettől válik egy edzés funkcionálissá, többsíkú mozgást végzel, dolgoznak a stabilizáló izmok, és fejlesztik az egyensúlyérzéked is.